Vatandaşlık Başvurularında Yeni Dönem

Yazının Kategorisi Ankara Anlasmasi Haklari

Göçmenlik kanunlarında yapılan onemli bir değişiklik vize ile ve bağımlı aile vizesiyle Britanya’da kalmakta olan vatandaşlarımızı yakindan ilgilendiriyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Haziran 2012’de duyurulan ve 28 Ekim 2013’den itibaren yürürlüğe girecek olan yeni kurallar, İngiltere’de vatandaşlık ve süresiz oturum için başvuracak kişileri yakından ilgilendiriyor.

Geçmişte yalnızca Life in the UK testi önemsenirken, yapılan son değişikliklere göre vatandaşlığa kabul veya süresiz oturum izni için başvuranların Life in the UK testini geçmeleri ve en az B1 seviyesinde İngilizce bildiklerini sınavla belgelemeleri gerekiyor.

Hükümetin yaptığı değişiklikler, vatandaşlık için başvuran kişilerden İngiltere tarihi, kültürü ve gelenekleri ile ilgili olduğu kadar, İngilizce konusunda da bilgi sahibi olmalarını beklediğini gösteriyor.

İngilizce bilerek ülkeye ve kültüre daha kolay dahil olunacağını düşünen ve bu sebeple değişiklikler yapıldığını açıklayan İçişleri Bakanlığı’na 28 Eylül’den itibaren yapılacak tüm başvurular yeni kurallar çerçevesinde değerlendirilecek.

Bu durum Ankara Anlaşması kapsamında İngiltere’ye gelen ve dört senenin ardından süresiz oturuma başvurmak isteyen kişileri etkilemiyor. Çünkü Ankara Anlaşması süresiz oturum başvurusunda böyle bir gereklilik yok.

Ancak bilindiği gibi süresiz oturumunu almış ve 12 ay süresiz oturum ile İngiltere’de yaşamış vatandaşlarımız, Britanya vatandaşlığı için sertifika başvurusu yapıyor. İste bu aşamada kendilerinden “Life in the UK” testi ve B1 seviyesinde İngilizce bildiğine ilişkin sınav sonuç belgesi isteniyor. B1 seviyesi “Intermediate” seviyesi olarak da biliniyor.

Bu sebeple Ankara Anlaşması ile ya da bu anlaşma sahibi kişiye bağımlı olarak vize almış olanların, süresiz oturum başvurusunda olmasa bile vatandaşlık başvurusunda Life in the UK testini ve İngilizce bildiğini göstermek için ilgili sınavı geçmesi gerekiyor.

Değişikliklerde dikkat çeken bir diğer detay ise 18 yaşından büyük, bağımlı veya bağımsız her başvuranın bu kurallarin kapsaminda olmasi. Gecmiste esas basvuru sahibinin yaninda olan bagimli (dependent) basvuranlar icin dil bilme sarti aranmazken, son değişikliklerle eşin de esas başvuranla aynı koşulları taşıması gerekiyor.

65 yaşın üzerindekiler, İngiliz vatandaşı ile evli olup da eşini kaybeden veya aile içi şiddete maruz kalanlar ise bu testlerden muaf tutuluyor.

Immigration Connection Ltd. olarak sizi Home Office nezdinde temsil yetkisine sahip lisanslı bir göçmenlik hizmetleri firmasıyız. Ankara Anlaşması, evlilik, süresiz oturum (indefinite), vatandaşlık ve aile birleşimi başta olmak üzere birçok göçmenlik alanında müvekkillerimize hizmet veriyoruz.

Birçok başvuru kategorisinde muvekillerimize “No Win No Fee” kampanyası veya taksit imkanı sunuyoruz. Kampanya ile ilgili detaylı bilgi için ücretsiz randevu isteyebilirsiniz.

 

Ücretsiz görüşme için info@immigrationconnection.co.uk adresinden veya 0207 681 6161 telefonumuzdan randevu alabilirsiniz.

 

Dileyenler bana 0794 872 17 67 cep telefonumdan ulaşabilir.

 

Yorumlar

Formu Doldurun Gün Içerisinde Size Ulaşalım.