Ankara Anlasmasi, Anlasmasi ile yeni bir hayat kurmak

Yazının Kategorisi Ankara Anlasmasi Haklari

Ankara Anlasmasi Ingiltere içerisinde geçerli bir vize ile gelmis olan Türk pasaportuna sahip olan ve Türkiye içinde yasayan bireylerin basvurma hakkinin oldugu ve ticaret veya is yapacaklari sektörde sunduklari hizmetin Ingiltere`de mevcut açigi kapatacagini kanitlayarak, ileriye yönelik olarak veya var olan yürümekte olan bir isyerine yatirim yaparak basvuruda bulunabilecekleri serbest çalisma vizesidir.

Ankara Anlasmasi ile kazanacaginiz haklar;

1. Ankara Anlasmasi aldiktan sonra ikinci vize uzatimi bir sene sonra ailenizi Ingiltere ye getirme hakki.

2. Ankara Antlasmasi hakkini kazandiktan sonra toplam dört senenin sonunda suresiz oturum alma hakki.

3. Toplam bes senenin sonunda ve Ingiliz vatandasligina basvuru hakki.

4. Ankara Antlasmasi hakkini kazanmak için Ingilizce bilme zorunlulugu bulunmamasi.

5. Ankara Anlasmasi ile askerliginizi uzatma hakki 5 senenin sonunda 21 günlük askerlik yapma. :  )

6. Ankara Antlasmasi ile çocuklariniza Ingiltere`de egitim hakki.

2005 ve 2006 yili arasindaki askiya alinmis olan basvurularin sonuçlandirilmasi sonucunda simdi oldukça hizli bir karar verme sureci yasanmaktadir. Basvuru sahiplerinin öncelikle basvurularini yapmadan önce bu vizenin hangi kural ve kosullari tasidigini hukuki açidan ne anlama geldigi kendilerine çok iyi açiklanmalidir. Çalisma vizeleri ancak sizin ve hukuki uzmaninizin ortak bir emegi ile sonuçlandirilabilir.

Ingiltere Içisleri Bakanligi (Home Office) yüksek basvuru orani olmasindan ötürü, basvurulara bakan çalisan sayisinda artisa gitmistir ve bu sekilde basvurularin birikmeden cevaplanmasi saglanmistir.

Içisleri Bakanligi son donemde vize basvurularinda Mart Ayindan itibaren yeni sistemler ve degisiklikler getirmektedir. Bunun temel sebebi ülkede bulunan degisik çalisma vizelerine sahip basvuru sahiplerine veya basvuru yapacak bireylerin ülke ekonomisine katkilarini fazlalastirmak ve sistemin açigindan faydalanan basvurulari azaltmaktir.

Ankara Antlasmasinda bir çok faktöre çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Isinizde gelisme 3 sene uzatma basvurularinda önemli bir etkendi. Uzatma ve basvuruda en çok rastlanilan hatalarin basinda hukuki anlamda tecrübe ve bilgiye sahip olunmayan kisilerden danismanlik alinmasi ve bunun basvurularinda yarattigi olumsuz gelismelerdir.

Ankara anlasmasina basvuruda bulunacak kisilerin mutlaka profesyonel danismanlik almalari gerekmektedir. Türk toplumunda avukat seçiminde yabanci avukatlar daha cazip gele bilmekte fakat  sunlari göz önünde bulundurmak gerekli bu gibi basvurularda adiniza basvuruyu yapacak kisinin etnik kökeni belirleyici degildir, Isinde ne kadar profesyonellestigi daha çok önemlidir. Daha önce hiç Ankara antlasmasi basvurusunda bulunmamis bir Ingiliz avukatla sürekli bu basvurularla ilgilenen Türk avukatlarin arasindaki fark gibi….

 

 

Ankara Antlasmasi’na basvurmak istiyorum, Basarili bir Avukat ariyorum diyorsaniz, Iletisim sayfamiz’dan bize ulasabilirsiniz.

 

Yorumlar

Formu Doldurun Gün Içerisinde Size Ulaşalım.

30 Responses to “Ankara Anlasmasi, Anlasmasi ile yeni bir hayat kurmak”

  1. mehmet hovarda on March 5th, 2009 10:13 pm

    merhaba ben ingilterede 01-07-2005 ten gunumuze kadar eu vatandasi ile evli olduhum icin burada yasiyorum(jersey chanelisland)fakat su anda esimden ayrilmak uzereyeim acaba halen kahit uzerinde evli iken yasadihim yerden ankara antlasmasina icinde bulunduhum durum goz onune alinarak bas vura bilirmiyim.
    ilginiz icin tesekkurler
    mehmet hovarda

  2. adem oz on May 13th, 2009 1:04 am

    merabalar,
    daha once ingilterede bulundum,simdi kismetse tekrar gelicem.size iki sorum olucak.cevaplarsaniz memnun olurum,ilki sirket kurma ve avukatlik ucreti nekadar,yani masrafimiz ne kadar.ikinci sorumda ankara antlasmasi 1 yillik vize aldiktan sonra ingilterede kalma mecburiyeti var mi.mesela ben nakliyat sirketi kurmak istiyorum ve soforlugunude kendim yapmak istiyorum.bu mumkun mu.faydali bilgiler icin tesekkur ederim.hayirli gunler

  3. sema canaslan on September 8th, 2009 8:00 pm

    merhabalar,
    Ben ÅŸunu sormak istiyorum; NiÅŸanlım orada öğrenci vizesiyle kalmaktadır, yakın zamanda ankara anlaÅŸmasına baÅŸvuracak. BaÅŸvurduktan sonra nikah yapmayı düşünüyoruz. Beni hemen yanına aldırabiliyormu? Buradaki sitede bir yıl sonra elde edilen bir hak olduÄŸu yazılıyor. Buna bir açıklık getirrseniz sevinrim. TeÅŸekkürler….

  4. Cem on September 8th, 2009 10:55 pm

    Nisanliniz ankara anlasmasi aldikdan 1 senenin sonunda 3 yillik vize icin tekrara basvurup tekrardan vize alir ise yanina alabilir sizi… Ilk senede malesef mumkun olmuyor.

  5. sema canaslan on October 13th, 2009 10:36 am

    TeÅŸekkürler… Ancak avukatlar ona hiç bi sorun olmayacağını söylemiÅŸler beni yanına aldırma konusunda. Ben oraya öğrenci olarak gidip evlenirsek sorun oluyormu acaba? EÄŸer bunuda cvplayabılırseniz bana çok yardımcı olacaksınız.

  6. Cem on October 13th, 2009 12:11 pm

    Sem Hanim hic bir sorun olmaz turkiyedede evlene bilirsiniz es durumundan sorunsuz bir sekilde ingiltereye giris hakki kazanirsiniz.

  7. Yucel on October 14th, 2009 7:56 pm

    1.ve 3 yillik Ankara anlasmasi vizemi aldim 3.yil bitmek uzere suresize bas vurulur iken citizenship test ini veya kolej sertifikasini almak zorundamiyim tesekkurler

  8. ırmak on March 24th, 2010 3:14 pm

    merhaba;
    size bi sorum olacak,aslında sema hanımla bir nevi aynı sorular ama yinede içim rahat etmediği için sormak istiyorum cevaplarsanız çok memnun olurum.benim erkek arkadaşım ingilterede ve ankara antlaşmasına başvurdu şimdi onun cevabını bekliyor eğer onay gelirse türkiyeye dönüp burada evleneceğiz.ama beni 1 yılın sonunda mı aldırabiliyor?yani ben evlendiğimde eşi olarak onun yanına gidemiyor muyum?neden?yada evlendikten sonra eğer bu antlaşma sayesinde gidemiyorsam turist vizesiyle eşi olarak yinede gidemez miyim?aslında erkek arkadaşım bana 1 yıllık durumdan bahsetmedi ben bunu şu anda siteniz aracılığı ile öğrendim bu durum beni çok üzdü.yani erkek arkadaşım ankara antlaşmasını aldıktan ve biz evlendikten sonra bu şekilde yanına gidebilir miyim?ilginize çok teşekkürler iyi çalışmalar.

  9. gokhan on March 24th, 2010 7:50 pm

    Merhaba Irmak hanim;
    Ilki esiniz ankara anlasmasini aldikdan 1 sene sonunda sizi getirme hakkina sahip. Eger siz esinize bagli olarak gelmek istiyorsaniz 1 senenin sonunu beklmek zorundasiniz. Kendiniz herhangi bir vize turu ile ingiltereye giris yapip evli oldugunuzu kanitlamaniz durumunda sizin direk oturum izninizi ve full time calisma izninizi hakkini alabilirsiniz.

  10. ırmak on March 24th, 2010 8:17 pm

    öncelikle soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim gökhan bey.burada anladığım kadarıyla ankara antlaşmasıyla 1 sene sonra gidebiliyorum fakat kendim herhangi bir vizeyle evli olduktan sonra giriş yapabiliyorum ve sanıyorum verilen vize sürem kadar kalabilirim.evlendikten sonra 1 sene burada beklemek saçma olacağından 2. şık daha mantıklı geldi.ankara antlaşması evli çiftler içinde aslında sorunlu bir antlaşmaya benziyor bu 1 sene olayı her yerde yazmıyor kendi sitelerinde bile evet eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınız sizinle birlikte kalabilirler diyor fakat bu bilgilendirme yanlış 1 senenin sonunda demeleri daha doğru olur bu yüzden siteniz doğru yönde bilgi verdiği için sizi tebrik ediyorum ve tekrar teşekkür ediyorum.yinede yanlış bişey söylediysem düzeltirseniz sevinirim.iyi çalışmalar.

  11. gokhan on March 24th, 2010 9:14 pm

    irmak hanim;

    Esinizin bir sene sounda sizi getirme hakki bulunuyor. Siz ondan once kendinize dayali (Turist, Ogrenci…vs) bir vize aldiginiz ve ingiltereye giris yapdikdan sonra artik evli iseniz esinizin vize durumundan yararlanip esiniz burda kaldigi muddetce es durumundan sizinde kalma hakkiniz doguyor.

  12. bilgehan on May 19th, 2010 9:15 am

    Iyi gunler,

    Ben 2 sene HSMP calisip Tier 1 geciste sorun yasadim. Bunun uzerinde isyerimde 2 senedir calistigim icin Turkish worker ECAA 1 vizesi aldim. Ancak bu vize ile 3 seneden once bu isyerinden ayrilamiyorum ve contractor olarak calismak istiyorum. Ankara Anlasmasi business person veya tekrar Tier 1 a basvurabilir miyim 3 sene dolmadan. Ankara anlasmasi businessperson vizesine basvurunca su anki isyerimde permanent oldugum icin calismaya devam edebilir miyim basvurum sonuclanana kadar. Cunku ECAA 2 ye basvurmak istiyorum ama sonuclanana kadar ayrilmak istemiyorum cunku issiz klacagim ayrica sonuclaninca 1 ay notice period um var. Diyeimki business vize aldim hemen istifa ettim 1 ay legal calisabilir miyim?

    tesekkurler

  13. selda on August 30th, 2010 4:49 pm

    selamlar,
    benim erkek arkadaşım ankara anlaşmasına başvurdu ve 1 yıllık vize aldı(vizeyi alalı 4 ay oldu)
    şu an londrada, bende turist vizesi aldım 6 aylık. Şimdi sorum şu ki;
    ben ingiltereye giriş yaptıktan sonra biz orada evlenirsek onun vizesinden yaralanabiliyormuyum.
    teşekkür ediyorum

  14. selma on February 14th, 2011 6:33 pm

    Merhabalar.

    Ankara Antlaşması’nda surekli oturuma basvurmak uzereyim – eşim de burda ingilterede 2 senedir- basvurdugumuzda eşime de surekli oturum verilecek mi yoksa bir kac senelik vize falan mi alicak?

    Teşekkurler.

    Selma

  15. fatos on February 22nd, 2011 5:26 pm

    merhaba benim ankara anlasmasindan 3yillik vizem var.erkek arkadasim ise ingilterede vizeli gelmisti ama vizesi bitti kacak durumda.biz burada evlenebilirmiyiz kabul edilirmi??tesekkurler

  16. gülçin on March 9th, 2011 1:32 pm

    merhaba ben 2005 senesinde uk ye au-pair olarak gittim ve 2 sene kaldım 2007 den beri bursada bir tekstil firmasında ihracat departmanında çalışıyorum.2 kere uk ye gitmwk için öğrenci vizesine başvurdum tabı uk hukumetı kalmak isteğimi anladı ve 2 kere red verdim.şimdi ankara antlaşmasıyla business kurmayı göstermek istiyorum kısaca uk ye geri gelmek ve oarad yaşamak istiyorum .ama ne kadar sermaye göstermem gerekiyor ve hangi evrakları yapıcağımı bilnmiyorum ayrıca 2 red engellermi?

    teşekkürler
    gülçin

  17. sevdw on April 11th, 2011 12:01 pm

    merhaba.

    1 yıldan sonra ankara anlasmasi vizemi uzatmak istemiyorum.
    hangi kurum veya kurulusla gorusmeliyim.

    tesekkurle..

  18. aysun akar on May 15th, 2011 6:06 pm

    slm ben 2004te evlılık vızesı ıle ıngıltereye gıttım.2 yıllık vızedaha aldıktan sonra esımden ayrıldım.ankara anlasmasına basvurdum bende avukat maduru bırı olarak kendımı yasal zannerek yasa dısı kalmısım hala ne kadar kaldıgım hakkında bılgım yok.yakalanınca ogrendım.yenıden evlılık yaptım ama vızem sureklı ret gelıyor,orda ankara anlasmasına basvurmamı ret nedenlerı arasında sayıyorlar.bunun ne sakınası var anlayamadım .ank.anlasmasına gıtmek gıtmek herkesın hakkı degılmı

  19. Aysun Gungor on May 15th, 2011 6:21 pm

    slm benım esım ıngılterede evlılıkten ıscı oturumu aldı.fakat bırıtıs pasabortu almadı benı ankara anlasması yontemı ıle ıngıltereye goturebılırmı.cunku sınav sıstemı cok zor gırmek ıstemıyorum lutfen cevap verın yoksa mutlaka sınava gırmelımıyım

  20. Aysun Gungor on May 15th, 2011 6:27 pm

    tekrar slm benım kardesım 2004te 1 yıllık evlılık vızesı ıle ıngıltereye gıttı.2 yıllık vıze daha aldı sonra anlasmazlık oldu esınden ayrıldı ful oturum almadıgı ıcın ankara anlasmasına bas vurdu oda bır avukat maduru olarak oyalandı haberı yokken ıngde yasa dısı bırmuddet kalmıs kendını yasal zannedıp.yakalanınca ogrendık.yturkıyeye gonderıldı.tekrar 1 yıl sonra evlılık yaptı gelmeye calısıyor ıngtereye.fakat sureklı ret alıyor ret nedenlerınden bırıde ankara anlamasına neden basvurdun dıyorlar.ank anlasmasına basvurmak herkesın hakkı degılmı.orda aynı durumu yasayan bır krabamıza ank anlasmasından vıze verdıler kardesıme konu yapıyrlar lutfen cevap

  21. TÜZER on July 21st, 2011 9:29 pm

    merhaba arkadaslar benım sıze sorum benım turkıye de erkek kuaforum var ankara anlasması ıle orda bu işi yapmak istiyorum sizden cvp lamanızı ıstedıgım soru orada kuafor olarak calısmayla bıseyler yapabılırmıyım yanı cazıp bır işmidir acaba iyi geceler diliyorum.

  22. Ali on December 3rd, 2011 6:26 pm

    Slm ben TC vatandaşıyım ama Kıbrıs’ta yaşıyorum eger mümkünse yardımınıza ihtiyacım var
    Ben 2010 da ingilterye gittim turist vizesiyle orda 24 gün
    Kaldım ve bu sene yine turist vizesi aldım ve kız arkadaşımla
    Evlenmeye karar verdik ingilterede, orda direk vizeyi oturum
    Vizesine çevirebilirmiyiz herhangi bir yolu var mı?
    Ben tekrar Kıbrıs’a gelip bastan oturum vizesine
    Baş vurmak zorundamiyim?
    Teşekürler..

  23. sultan on December 14th, 2011 9:33 pm

    meraba ben 1999 da buraya geldim turkiyede oturumu aldim simdi ben engiliz vatandasi oldum benim sorum burkiyeden erkek arkaasimi nasil buraya getire bilirim ve hangi vizeye basvurmamiz lazim cunku biz burda evlenmeyi dusunuyoruz yardimci olursaniz bu sorularimiza cok memnun olurum

  24. Furkan on December 21st, 2011 3:04 am

    Slm ben buraya 2009 da 6 aylık vize ile geldim bir yıllık oturuma bas vurdum aldım şimdi 3 yıllığa başvuracam ama senelik kar oranım 1000 sterlin şirket zararda değil yani oturum verirlermi yada bazıları diyo sana bir yıllık verirler cvp için şimdiden tskler acil bekliyorum saolun

  25. cumhur on September 5th, 2012 7:18 pm

    Ingiltereye 3 ayligina gitmek istiyorum nasil vize alabilirmiyim

    Tesekur ederim

  26. Su on April 19th, 2013 6:50 pm

    Merhaba,
    Ankara anlasmasindan gecen yil oturum aldim. Ingiliz vatandasligina basvurmak istiyorum. Life in uk sinavini almak zorundamiyim ?

    Ingilizce bilme zorunlugu yoktu vize almak icin. Ingilizcem var fakat sertifikam yok.

    Vatandaslik icin belediyeyi aramistim, ya ingilizce sertifika ya da life in uk test gecmeniz gerekli diyorlar.

    Ogrenmek ıstedıgım yardimci olabilirseniz eger, bunlarin Ankara anlasmasindan oturum alanlar icin de zorunlu olup olmadigi?

    Tesekkurler

  27. teyfik on July 21st, 2013 4:17 am

    konu cok acil arkadaslar ben 2 yila yaklasik buradayim leafletden basvurdum ilk basvurumda ret aldim itiraz ettim mahkemeye ciktim
    olumlu gecmisti fakat anlamadigim bi sekilde ret aldim sebeb ise bu isi yapacagina inanmiyoruz dediler itiraz hakki verdiler ama avukat sansimin dusuk oldugunu soledi ne yapmam lazim yardimci olursaniz sewinirim….

  28. GÜVEN AKGÜN on November 27th, 2013 8:13 am

    Merhaba ,

    Şuanda bir fabrikanın İhracat departmanında çalışıyorum ve İyi derecede İngilizce bilmekteyim . Ankara antlaşması çerçevesinde Toptan Tekstil işin yapmak istiyorum . Nasıl vize alınabilir ? 15 yıl önce 2 yıl kadar Öğrenci olarak kalmıştım İngiltere de .

    Yardımcı olursanız sevinirim ,

    Güven AKGÜN

  29. Emel on January 20th, 2015 12:20 pm

    Ankara antlasmasi son etabi olan suresiz oturum basvurusu yaptim 8 ay once Ancak hala bir netice alamadim sizce bu sure olagan bir durum mu?

  30. Cem on January 31st, 2015 10:05 pm

    Merhaba Emel Hanim,

    Vize suresi 8 ay olagan bi durum en iyi ihtimalle 6 ayda gelmekte. Bunun sebebi de Ankara Antlasmasi’na bakan eski ekibin elinden dosylarin alinip yeni ekiple birlikde Liverpool’a tasinmasi.

    Umarim kisa surede sevincli haber alirsiniz.